Drottningholms Slott - Påskafton

Inspiration / resor / Permalink / 0
(null)
 
På Påskafton tog jag mig ut till Drottningholms Slott.
Min första tanke var att det ligger så bra till.
En kort tur med buss från Brommaplan så är man där.
 
(null)

Skulle möta familjen där, och speicellt lillebror som inte varit söderut på ett tag.
Vanligtvis är lillebror på Norrlands dragonregemente, men var på besök vid slottet. Det var ett kärt återseende.
Vi fick veta lite om livet på slottet. I slutändan; vi är alla människor oavsett titlar! 
 
En liten rundvandring inne i slottet kunde inte motstås. Det är något häftigt med att gå genom en entré till ett gammalt slott. Känslan att få kika in i en värld som känns avlängsen och storartad. Tänk vad den lille fick slita för brödafödan, på slottet glimmrade guldmålande ramar och uppenbarligen en annan morgon att vakna upp till. Känns trots allt som en lycklig plats, intill vattnet. Och småningom då solen värmer upp, inbäddad i grönska. 
 
Om somrarna kan man gå och lyssna på opera intill slottet, där dekor och miljö är en resa tillbaka i tiden, tips för en kommande sommarkväll.
 
Denna gång sågs inte Kina Slott som ligger intill. Kina Slott var en gåva till Lovisa Ulrika (drottning) ifrån hennes kille (generöst) kronprins Gustav III. En guldnyckel hade överlämnats och Gustav hade varit utklädd till kinesisk prins - back in the days. Kina Slott ser från utsidan ut som en pastell dröm. 
 
(null)
 
På café & restaurang Karamellen erbjöds olika rätter och fika.  Smörgåsen med lax och pepparort var väldigt god. Vi satt ute i vårsolen och nöjt. Vi såg en havsörn och även mer närgångna fåglar kring borden på uteserveringen. Där var många hundar som inte lät sig tystas. En vacker dag! 
 
(null)
 
 
 
 
 
Till top